FAQ
1. Wat moet je weten over laserontharing?
De effectiviteit van de behandeling hangt voornamelijk af van de kleur van het haar en het huidtype. De beste resultaten worden behaald bij mensen met donker haar en een lichte huid. Witte, rode en blonde haren hebben weinig tot geen pigment en zijn daarom minder geschikt voor de behandeling. Het aantal benodigde sessies is ook afhankelijk van deze factoren om een optimaal resultaat te behalen. Naast het huidtype en de haarkleur zijn ook geslacht (hormonale factoren), leeftijd en het te behandelen gebied van invloed op de duur van de behandeling. Daarom nodigen wij geïnteresseerden graag uit voor een vrijblijvend consult om de mogelijkheden te bespreken en het beste behandelplan.
2. Doet een laserbehandeling pijn?
Een behandeling brengt wat prikkeling en warmte met zich mee. Hoe hoger de intensiteit van de behandeling, hoe groter het gevoel. Bij de ene persoon ligt de pijngrens hoger dan bij de andere. Doorgaans wordt de behandeling gunstig verdragen.
3. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Men mag rekenen op 6 tot 10 beurten met een tussenpauze van 4 tot 6 weken afhankelijk van de te behandelende zone. Zoals reeds werd vermeld, is het kleur van het haar en het huidtype ook bepalend voor het aantal behandelingen.
4. Wat is de duur van de behandeling?
De behandeling zelf met de laser varieert van 5 tot 30 minuten afhankelijk van de grootte van de zone.
5. Wat te doen voor ik langskom?
Niet vakantie- of zonnebankbruin zijn. Scheer het haar de dag voordien van de te behandelende zone. De zone moet op de dag van de behandeling vrij zijn van cosmetica. Het gebruik van een verdovende crème wordt afgeraden. Wat u tijdens de sessie voelt, is een belangrijke barometer voor het bepalen van de optimale laser energie en het te vermijden van brandwonden. Vermijd ook gedurende een maand voor de sessie, ontharingsmethoden die de haarwortel aantasten zoals wax, ontharingscrème, verwijdering met een pincet,…
6. Wat gebeurt er tussen de behandelingen?
- Scheren van de teruggroeiende haren is toegestaan, maar epileren en waxen worden afgeraden.
- Vermijd blootstelling aan de zon en gebruik van zonnebanken. De stralen van de zon en/of zonnebank kunnen het pigment in de huid activeren, wat het doelwit is van de laserbehandeling. Dit kan leiden tot brandwondjes tijdens de behandeling.
- Gebruik geen zelfbruiner.
7. Wat na de behandeling?
Vermijd gedurende minstens 2 weken blootstelling aan de zon of gebruik van een zonnebank op het te behandelen gebied. Breng zonnebescherming aan gedurende deze periode.
8. Ben ik dan definitief verlost van die vervelende haren?
Bij sommige personen kan er een onderhoudsbeurt nodig zijn. Dit kan 1 tot 2 keer per jaar één behandeling zijn.
9. Wie komt er niet in aanmerking voor een behandeling?
- Zones met ontstekingen en recente littekens kunnen niet behandeld worden.
- Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven worden niet behandeld vanwege hormonale veranderingen.
- Personen met oncologische aandoeningen komen niet in aanmerking voor behandeling.
- Indien botox en fillers zijn gebruikt op het te behandelen gebied, kan de behandeling niet plaatsvinden.
- Bij getatoeëerde huid nemen we voorzorgsmaatregelen door de zone af te dekken om brandwonden te voorkomen. (Haartjes op de getatoeëerde plek blijven behouden)
10. Wat als ik niet kan komen naar mijn geplande afspraak?
Een afspraak annuleren of verplaatsen kan kosteloos 48u op voorhand. Bij ziekte of sterfgeval hebben wij alle begrip en wordt uw afspraak niet aangerekend.
11. Hoe lang blijft mijn cadeaubon geldig?
Die is 1 jaar geldig vanaf de aankoopdatum.